Translate

Τρίτη 15 Μαρτίου 2011

ΑΥΤΗ ΚΑΙ ΑΥΤΗ - ΘΕΑΤΡΟ

«Αυτή κι Αυτή» είναι μια θλιβερή μουσική κωμωδία για δύο από αυτές με αναμενόμενο τέλος.

Πρόκειται για την ιστορία δύο γυναικών που ανακαλύπτουν πως έχουν τον ίδιο άντρα. Η Νοικοκυρά της διπλανής πόρτας (Ελένη Καρακάση) συναντιέται σε ένα παγκάκι όλως τυχαίως με τη γνωστή Ντίβα (Φανή Γέμτου) και μέσα από την επαφή τους ξετυλίγεται μια ιστορία παράλληλων βίων με κοινό παρονομαστή τον ίδιο άντρα. Το ξάφνιασμα της αποκάλυψης φέρνει μια σειρά αντιδράσεων, αλλαγών, μεταμορφώσεων , ανατροπών, που ακροβατούν μεταξύ του γκροτέσκου και του απογυμνωμένα ρεαλιστικού .

Τραγούδια τόσο από την αγγλική κι αμερικάνικη μουσική θεατρική σκηνή (λιγότερα γνωστά στο ελληνικό κοινό), όσο κι από την εγχώρια, παρουσιάζουν και συνοδεύουν την ιστορία και τα στάδια της, ενώ έχουν γραφτεί και νέα μουσικά κομμάτια ειδικά για την παράσταση από τους μουσικούς Πόπη Μάλφα και Δημήτρη Παναρετάκη.

Η ιδεά, το κείμενο, οι στίχοι (απόδοση ξένων στίχων και πρωτότυποι ελληνικοί) και η σκηνοθεσία είναι της Φανής Γέμτου, οι χορογραφίες του Αυγουστή Κούμουλου κι η εικαστική επιμέλεια της Ελένης Καρακάση. Μια μπάντα (πιάνο: Πόπη Μάλφα, σαξόφωνο+ κλαρινέτο+πλήκτρα: Σίσσυ Βλαχογιάννη και κοντραμπάσο: Έλλη Δαδήρα) συνοδεύει ζωντανά την παράσταση, με στόχο μια άρτια μουσικοχορευτική θεατρική παραγωγή.

Αν θέλετε να πάρετε μια γεύση των τραγουδιών της παράστασης, βάλτε στο utube "φανη γεμτου" ή "αυτη κι αυτη" ή "ελενη καρακαση" και θα παρακολουθήσετε έξι βίντεο με τραγούδια της παράστασης, ηχογραφημένα σε studio.