Translate

Τετάρτη 3 Απριλίου 2013

Στη Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών η τελετή βράβευσης των νικητών του 3ου Διαγωνισμού Διηγήματος «ΛόγωΤέχνης»

  

Η απονομή των βραβείων του 3ου διαγωνισμού διηγήματος «ΛόγωΤέχνης» θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 6 Απριλίου 2013, ώρα 20:00, στην κεντρική σκηνή της Στέγης Γραμμάτων & Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση.
Ο διαγωνισμός «ΛόγωΤέχνης» διοργανώνεται κάθε χρόνο από την αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία πολιτισμού ArtSpot, έχοντας επιτύχει το στόχο να καθιερωθεί ως λογοτεχνικός θεσμός στο ελληνικό Διαδίκτυο.
Η φετινή διοργάνωση πραγματοποιείται με την υποστήριξη των Εκδόσεων Καλέντη και την Κριτική Επιτροπή αποτελούν οι συγγραφείς: Ελένη Γκίκα, Κώστας Μουρσελάς, Γιάννης Ξανθούλης, Χρήστος Οικονόμου και Γιάννης Φαρσάρης. Οι έγκυρες συμμετοχές στον 3ο διαγωνισμό έφτασαν τις 1.469 ξεπερνώντας κάθε προσδοκία.
Στους 6 πρώτους νικητές, που θα επιλέξει η Κριτική Επιτροπή, θα απονεμηθεί τιμητικό δίπλωμα, ενώ τα 20 καλύτερα διηγήματα θα εκδοθούν σε βιβλίο.
Την τελετή της απονομής των βραβείων θα παρουσιάσει ο Κώστας Κινής και θα είναι μια πολύ σημαντική λογοτεχνική βραδιά, που προετοιμάζεται ήδη, με την παρουσία των συγγραφέων της Κριτικής Επιτροπής, καθώς και προσκεκλημένων λογοτεχνών.
Την εκδήλωση θα ανοίξει το ντουέτο με πιάνο και βιολί, με τις Έφη Χριστοδούλου και Μαρία Νεοφυτίδου. Πρόκειται για δύο καταξιωμένες μουσικούς με διεθνή αναγνώριση και παγκόσμιες εκτελέσεις. Θα ακολουθήσει θεατρική ανάγνωση των βραβευμένων διηγημάτων και πολλές άλλες εκπλήξεις.
Θα ακολουθήσει θεατρική ανάγνωση των τριών βραβευμένων διηγημάτων από την ηθοποιό-συγγραφέα Ελένη Ζιώγα, την ηθοποιό Τατιάνα Παπαμόσχου και τον ηθοποιό-συγγραφέα Κωνσταντίνο Τζούμα.
Η είσοδος στην τελετή απονομής θα είναι ελεύθερη για το κοινό.

Διοργάνωση: Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρία ArtSpot
Με την υποστήριξη του Εκδοτικού Οίκου Καλέντη και την ευγενική χορηγία της Στέγης Γραμμάτων & Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση.
Συγγραφείς/Μέλη Κριτικής Επιτροπής: Ελένη Γκίκα, Κώστας Μουρσελάς, Γιάννης Ξανθούλης, Χρήστος Οικονόμου και Γιάννης Φαρσάρης
Ηθοποιοί: Κωνσταντίνος Τζούμας, Ελένη Ζιώγα και Τατιάνα Παπαμόσχου
Παρουσιαστής εκδήλωσης: Κώστας Κινής
Διεύθυνση και οργάνωση σκηνής: Κώστας Δρακάκης
Μουσικοί: Έφη Χριστοδούλου (βιολί) και Μαρία Νεοφυτίδου (πιάνο)
Υπεύθυνη Επικοινωνίας: Ανδριανή Αμπάβη