Translate

Πέμπτη 4 Απριλίου 2013

«ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ» ΣΤΟ ΧΥΤΗΡΙΟ




Έξι ηθοποιοί συναντούν την ποίηση του Γιώργου Μπλάνα την Πέμπτη 11 Απριλίου στις 20:30 στο ΘΕΑΤΡΟ ΧΥΤΗΡΙΟ (Ιερά Οδός 44, Γκάζι, Τηλ: 210 3412313) στο πλαίσιο των εκδηλώσεων ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΛΟΓΟΥ 2, που επιμελείται και παρουσιάζει ο Θέμης Ροδαμίτης.
Η Σοφία Κακαρελίδου, η Βερόνικα Δαβάκη, ο Θάνος Δημόπουλος, η Μάτα Καστρισίου, ο Γιώργος Μαντζιάρης και ο Δημήτρης Μαγγίνας παρουσιάζουν ένα πολυφωνικό Ποιητικό Δρώμενο, βασισμένο στην ποιητική σύνθεση του Γιώργου Μπλάνα ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ.
Το ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ, γράφει ο Ιταλός κριτικός Μάσιμο Κατσούλο, συνιστά έναν διαφορετικό, διλημματικό τρόπο ν’ αντιμετωπιστεί η βαλκανική τραγωδία, προσπερνώντας τους διπολισμούς δίκαιο-άδικο, ενοχή-αθωότητα, καλό-κακό. Τέσσερα πρόσωπα, σαν πρωταγωνιστές αρχαίου δράματος, δρουν σε μια ερειπωμένη σκηνή, παρανάλωμα πολλών αποριών και ελαχίστων βεβαιοτήτων. Μέσα στον κλοιό της μοναξιάς, καταβάλλουν απεγνωσμένες προσπάθειες να κρατηθούν σε κάτι, έστω και πρόχειρο, ν’ ανακτήσουν μια, έστω και εξ αποστάσεως, ανθρώπινη επαφή. Όμως οι προσπάθειές τους είναι καταδικασμένες στην αποτυχία, λόγω της ανικανότητάς τους να απαλλαγούν από το βάρος του παρελθόντος τους, από την ενοχή που επικρέμεται πάνω τους υπό τη μορφή αδυσώπητου πεπρωμένου.
Τα ιταλικά αποσπάσματα, που ακούγονται είναι σε μετάφραση Crescenzio Sangiglio και τα αλβανικά σε μετάφραση Vasil Çuklla, με διδασκαλία από τον ηθοποιό Ρίνο Τζάνη. 



Η είσοδος είναι ελεύθερη.