Translate

Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου 2014

Οσδελnet - Βιβλιογραφική Βάση Δεδομένων του Οργανισμού Συλλογικής Διαχείρισης Έργων του Λόγου




                                     







ΟΣΔΕΛ






    H πλατφόρμα Βιβλιογραφικής Βάσης Δεδομένων του ΟΣΔΕΛ, μετά την περίοδο πιλοτικής εφαρμογής της, είναι ανοιχτή σε όλους τους ενδιαφερόμενους χρήστες με ένα μόνο κλικ (http://www.osdelnet.gr/). H οσδελnet είναι πλέον πραγματικότητα. Μετά από εργασίες τριών ετών, είναι σε θέση να εξυπηρετήσει και τους χρήστες του Διαδικτύου εκτός από τους επαγγελματίες του βιβλίου.

    Προσφέρει πλούσιες πληροφορίες για κάθε έργο, ενώ η λειτουργία της έχει σχεδιαστεί με στόχο τόσο την ενημέρωση όσο και την ευχάριστη εμπειρία κάθε χρήστη. Αξιοποιώντας τις πλέον σύγχρονες προδιαγραφές interface, ο κάθε χρήστης μπορεί να βρει τις πληροφορίες που αναζητά μέσα από έναν αριθμό πεδίων αναζήτησης ή και εμφανιζόμενων λέξεων αναζήτησης με ένα απλό κλικ ή την εισαγωγή του όρου που τον ενδιαφέρει (εκδότες, είδος έργου, θέματα, λέξεις-κλειδιά, κ.ά.).

    Ελπίζουμε να εξελιχθεί σε ένα πολύτιμο εργαλείο τόσο στην Ελλάδα όσο και στις άλλες χώρες, ευρωπαϊκές και μη, οι οποίες διασυνδέονται με την πλατφόρμα ARROW. Προσβάσιμη, πιλοτικά, στους συμβασιούχους εκδότες μας από την 24η Ιουνίου 2014, η οσδελnet έτυχε θερμής υποδοχής και αποδοχής. Έτσι, την επισκέφτηκαν από τότε 564 εκδότες από όλη την Ελλάδα. Είχαν τη δυνατότητα να ελέγξουν και να τροποποιήσουν τους τίτλους τους, να εμπλουτίσουν τα πληροφοριακά στοιχεία και να επιμεληθούν τη συνολική εικόνα της παραγωγής τους.

    Η ενημέρωση της Βιβλιογραφικής Βάσης Δεδομένων έχει περάσει πλέον στα χέρια των ίδιων των εκδοτών. Ο ΟΣΔΕΛ θα προσφέρει την οσδελnet ως άλλη μία παροχή, όχι μόνο προς τους συμβασιούχους του εκδότες και δημιουργούς, αλλά και τους επαγγελματίες του βιβλίου (συγγραφείς, μεταφραστές, επιμελητές), καθώς και τους απλούς αναγνώστες, ερευνητές, κ.ά. Με την οσδελnet και την πλατφόρμα ARROW, το ελληνικό βιβλίο, αμέσως μετά την κυκλοφορία του, ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο.

    Ο ΟΣΔΕΛ παρακολουθεί τις διεθνείς τεχνολογικές εξελίξεις στο χώρο της βιβλιοπαραγωγής και πρωτοπορεί, όχι μόνο σε ελληνικό επίπεδο, προετοιμάζοντας και άλλες καινοτομίες.

Ευχόμαστε καλή πλοήγηση.