Translate

Τετάρτη 10 Αυγούστου 2016

λ_ ink # 05-06. ΑΠΡΙΛΙΟΣ-ΜΑΪΟΣ 2016












                                                                                

λ_ink:
http://fairead.net


η ύλη ενός περιοδικού εαυτού
Τo ψηφιακό περιοδικό project του Βασίλη Αμανατίδη

                                  
    



στην εισπνοή του Αυγούστου, μόλις αναρτήθηκε το
 ΔΙΠΛΟ (πέμπτο-έκτο) ανανεωμένο ίχνος-τεύχος 
του λ_ ink # 05-06. ΑΠΡΙΛΙΟΣ-ΜΑΪΟΣ 2016:
Μια μίνι διαδικτυακή τριαδική έκθεση:
Στους υδάτινους, ρευστούς, υδραργυρικούς καιρούς μας,
η συνδεσμολογία πυκνώνει. Τα βέλη προστίθενται. Εξερευνήστε
Ένα τεύχος υβριδικής τέχνης, με «ελληνική» αφετηρία και παγκόσμια-ανέστια στόχευση επί τρία.
Τεύχος άνοιξης και θέρους, οργασμού και καυτού ήλιου: Χίμαιρες, τράγοι, Διόνυσοι και Αδράστειες, δημοτικές παρενδυσίες που διέφυγαν του Ν. Πολίτη, αγγελοπρόσωπες και αγγελοπρόσωποι. Μύθος, ηδονή και ταραχή, ατομική και κοινωνική.
Ποίηση και περφόρμανς, μουσική, παρτιτούρες και δράσεις.
Ακούστε τα ηχητικά αρχεία και τα video με ακουστικά.
Νέα κείμενα –ειδικά για το λ_ink– από τη Φοίβη Γιαννίση και τον Μάριο Χατζηπροκοπίου / Νικηφόρο Ερράντες. Αδημοσίευτο υλικό, γραφής και μουσικό, των Θανάση Δεληγιάννη και Αντριάνας Μίνου.
Στο εξώφυλλο: η Σοφία Καρακάντζα.
05-06.1. / Φοίβη ΓιαννίσηΧίμαιρα // 05-06.2. / Μάριος ΧατζηπροκοπίουΤης Ζωγραφούς // 05-06.3. / Θανάσης ΔεληγιάννηςΑντριάνα ΜίνουΑδράστεια
Δελτίο τύπου λ_ink:
[ Το λ_ink βρίσκεται μέσα στη νέα πολυμήχανη πλατφόρμα fairead.









                                      





Τι είναι το λ_ink:
Το λ_ink είναι η ύλη ενός περιοδικού εαυτού. Ο εαυτός μου-περιοδικό, μα μέσω των άλλων.
Κινείται κυρίως γύρω από τη λογοτεχνία (την τέχνη του λόγου). Όμως αναζητά και τον βαθύ λόγο της τέχνης ενός (ή του) εαυτού μέσα στον κόσμο: στη ζωή.
Το λ_ink είναι κυρίως το «λίκνο» των συνδέσεων. Μία (ψηφιακή) μελάνη που με/μας ενώνει. Ως ένα «μαζί», μα χωριστά: σε κοντινή απόσταση ασφαλείας.
Αναρτάται ανά μήνα. Σε κάθε τεύχος, το λ_ink οργανώνεται γύρω από τρία βέλη και ένα σημείο. Το σημείο είναι πάντα ακίνητο και αμετακίνητο, αν και υπογείως μεταλλασσόμενο από τα βέλη. Τα τρία βέλη βρίσκονται κάθε φορά σε άλλες θέσεις, το κάθε βέλος είναι πάντα διαφορετικό. Τα βέλη αυτά είναι σύνδεσμοι: διαζευκτικοί, συμπλεκτικοί, μα σύνδεσμοι. Κάποτε ίσως δημιουργήσουν κόσμο και στοχεύσουν στο σημείο. Κάθε τεύχος είναι ένα καινούριο τρίπτυχο. Σε αυτό, πότε διαλέγω εγώ τα βέλη, πότε διαλέγει το ένα βέλος τα συντροφικά του.
Το λ_ink είναι κυρίως η συνδεσμολογία μιας προσωπικής κιβωτού/δεξαμενής/ζυγαριάς. Ό,τι κρατώ, ό,τι ελπίζω, σε ό,τι επενδύω. Τα κείμενα και οι ακίνητες ή κινούμενες εικόνες και μουσικές που συμπεριλαμβάνονται είναι κατά ένα μέρος τους αδημοσίευτα ώς τώρα, αδοκίμαστα υλικά. Μα όχι πάντα.
Το λ_ink είναι μία μικρή εφήμερη (μηνιαία) τριαδική έκθεση επείγουσας ύλης – πολύ νεότερης, τρέχουσας, παλαιότερης. Όταν όμως ένα τευχίδιο «λήγει», τα τρία συστατικά του διαλύονται και επιστρέφουν στη μόνιμη Αποθήκη των υλικών, όπου πλέον θα πλέουν μαζί με τα προηγούμενα. Εκεί, το τι ενώνεται με τι είναι πια δική σας –των χρηστών, αναγνωστών– απόφαση.
Ό,τι θα υπάρχει εδώ, το αγαπώ. Είναι το τώρα μου ως πιθανός καθρέφτης του δικού σας.
Β. Αμανατίδης
Σημειώσεις:
- [ τα βέλη αναπτύσσονται αντίθετα με την φορά των δεικτών του ρολογιού ]
- [ το κόκκινο σημείο του "λ_ink" είναι η ΑΠΟΘΗΚΗ των υλικών. Εδώ (θα) συσσωρεύονται όλα τα μηνιαία τρίπτυχα ίχνη-τεύχη, και όλα τα βέλη-συνεργασίες:
http://www.fairead.net/link-toc ]