Translate

Κυριακή 25 Ιουνίου 2017

10 χρόνια Diavasame.gr



Πέρασαν 10 χρόνια από τότε που το Diavasame.gr «βγήκε» στον αέρα. Ένα χρόνο νωρίτερα, τα πρώτα μέλη της συντακτικής ομάδας είχαν αποφοιτήσει από το σεμινάριο κριτικής βιβλίου του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ): οι περισσότεροι εκείνης της «τάξης» συμφώνησαν στην πρόταση του Γιώργου Πιπερόπουλου να ξεκινήσουν το νέο εγχείρημα και τον Μάιο του 2007 το Diavasame, το πρώτο ελληνικό ηλεκτρονικό περιοδικό με κριτικές βιβλίων, ήταν γεγονός. Μέσα σ’ αυτά τα δέκα χρόνια, πάνω από 2.000 βιβλία διαβάστηκαν από τους συντάκτες του, με βασική αρχή ότι αξιολογούν και προτείνουν πάντοτε βιβλία που έχουν αναγνώσει, με αντικειμενικά κριτήρια, αλλά και με προσωπικά στοιχεία. Και προπαντός, αφήνοντας ελεύθερη τη βούληση τού κάθε συντάκτη να επιλέξει ο ίδιος τα βιβλία για τα οποία θα ετοιμάσει κριτική. Επιπλέον, εκατοντάδες άρθρα για το βιβλίο και τον πολιτισμό, καθώς και σημαντικές συνεντεύξεις με Έλληνες και ξένους συγγραφείς, ανέβηκαν στο Diavasame. Σ’ αυτήν τη δεκαετή πορεία «έφυγαν» και σημαντικοί για την ομάδα άνθρωποι, όπως ο Γιώργος Πιπερόπουλος στον οποίο οφείλεται η γέννηση και η υλοποίηση του Diavasame, και κατά κάποιο τρόπο ζει μέσα από το δημιούργημά του, και η συγγραφέας Βούλα Μάστορη, που παρουσίαζε κριτικές παιδικών βιβλίων.
Η συντακτική ομάδα του Diavasame.gr, με σταθερά μέλη αλλά και νέες συνεργασίες, συνεχίζει με κίνητρο πάντα την αγάπη για το βιβλίο, και με ένα μεγάλο ευχαριστώ για τη στήριξή τους στην Ελένη Γκίκα, στους ανθρώπους που εργάζονται στον τομέα του βιβλίου από διάφορες θέσεις και βεβαίως, στους Έλληνες συγγραφείς.
Το πιο μεγάλο ευχαριστώ όμως, ανήκει στο ελληνικό αναγνωστικό κοινό που όλα αυτά τα χρόνια ενημερώνεται σταθερά μέσω του Diavasame.gr για το χώρο του βιβλίου και επικοινωνεί με τους συντάκτες του, με απόψεις, ερωτήσεις, και ενθαρρυντικά λόγια για τη δουλειά τους.
Δέκα χρόνια λοιπόν, και είναι μόνον η αρχή! 

                                     *******

Η συντακτική ομάδα του Diavasame.gr είναι οι: Δημήτρης Αργασταράς, Αγγέλα Γαβρίλη, Αφροδίτη Δημοπούλου, Ευμορφία Ζήση, Λαμπρινή Καραθανάση, Ελένη Κίτσου, Κωνσταντίνος Μπούρας , Διονύσης Μαρίνος, Διονύσης Μουσμούτης, Πασχαλία Τραυλού, Στέφανος Ξένος, Ασημίνα Ξηρογιάννη, Βασιλική Χρίστη. 

http://www.diavasame.gr/ https://www.facebook.com/diavasame/ 

*****

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου