Translate

Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2017

ΝΕΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ /// ΕΝΑΣ ΑΟΡΙΣΤΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ



 
'Ενας αόριστος άνθρωπος



Σπύρος Βρεττός

Γαβριηλίδης, 2016
160 σελ.


Δώδεκα ιστορίες με μυστήριο, αγωνία, ανατροπές και χιούμορ. Σε μια καυτή Ελλάδα, σ’ έναν καυτό κόσμο. Ήρωες που προκαλούν, σχεδόν σκηνοθετούν, τα γεγονότα και συναντιούνται με τρόπους απρόσμενους. Αντιμέτωποι με τους φόνους που έκαναν ή ίσως δεν έκαναν. Αντιμέτωποι με τη ζωή και τον θάνατό τους. Μπαινοβγαίνουν με άνεση στην αλήθεια και το ψέμα, τη γνώση και την άγνοια του εαυτού τους, τη φαντασία και την αιχμηρή πραγματικότητα. Η τέχνη και η είσοδός τους στο αλλόκοτο ή το γκροτέσκο, πού θα τους οδηγήσει και τι θα φανερώσει; Ο έρωτας μπορεί να είναι μόνο ανεκπλήρωτος και φανταστικός; Πόσο αόριστα νιώθουν και κινούνται οι ήρωες στο πλαίσιο που τους ορίζει; Ζουν την καθημερινή τους ζωή σαν κατάσταση ακραία; 

biblionet 

✩ 32ο τεύχος Fractal ✔ 89 νέα κείμενα




www.fractalart.gr

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ
ΒΙΒΛΙΟ:
ΜΟΥΣΙΚΗ:
ΘΕΑΤΡΟ:
ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ:
ΣΙΝΕΜΑ:
ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ:
ΑΠΟΨΕΙΣ:
RE-FRACTAL:
FRACT-ALL:

[Κυκλοφορεί το τεύχος 36 του περιοδικού Vakxikon.gr ]






                                                               
[Κυκλοφορεί το τεύχος 36 του περιοδικού vakxikon.gr ]
"Ποιητή, κλείσε την πόρτα στο παράλογο" (Δ. Βαλλάτος)

Δημοσιεύονται ανέκδοτα ποιήματα των Γιώργου Βέη, Aσημίνας Ξηρογιάννη, Αθηνάς-Στυλιανής Μίχου, Κώστα Γραμματικόπουλου, Γεωργίας Ντεμίρη, Ανδρέα Αντωνίου και Στέλιου Ροΐδη. Επίσης, ανέκδοτα διηγήματα των Θόδωρου Σούμα, Αθηνάς Λατινοπούλου και Νίκου Σφαμένου.


Συνομιλήσαμε με την Αναστασία Καλλιοντζή, τον Πέτρο Τατσόπουλο, την Τέσυ Μπάιλα, την Αναστασία Μαργέτη, τους Λαμπριάνα Οικονόμου  Μιχάλη Παπαντωνόπουλο, τους Βάνα Πεφάνη και Κώστα Αρζόγλου και τον Σωτήρη Λαγωνίκα.

Δημοσιεύονται κείμενα των Χριστίνας Λιναρδάκη, Αγγελικής Δημουλή, Δήμου Χλωπτσιούδη, Ανδρονίκης Μαστοράκη και Αλέξανδρου Τσαντίλα.

Μεταφράζονται ανέκδοτα πεζά των Βενιαμίν Φραγκλίνου και Νικολάι Σεμιόνοβιτς Λεσκόφ, και ανέκδοτα ποιήματα των Καρλ Ριστικίβι, Ιβέτ Χολτ, Πατ Μόρα και Τερεσίνκα Περέιρα.

Προδημοσιεύονται αποσπάσματα της νέας ποιητικής συλλογής της Ασημίνας Ξηρογιάννη και της νουβέλας του Κώστα Γραμματικόπουλου.

Κριτικές για κυκλοφορίες νέων βιβλίων από τους κριτικούς λογοτεχνίας Τζούλια Γκανάσου, Θεοχάρη Παπαδόπουλο, Μαρία Σαμαρτζή, Αρετή Βάνα, Μαίρη Γεωργιοπούλου, Διώνη Δημητριάδου, Αλεξάνδρα Μπακονίκα, Τέσυ Μπάιλα, Κατερίνα Μαλακατέ και Θέδα Καϊδόγλου.

Στη στήλη αυτή δημοσιεύονται άρθρα της Ασημίνας Ξηρογιάννη και του Αθανάσιου Βαβλίδα και οι μόνιμες στήλες της Αναστασίας Γκίτση και του Φώτη Νικολάου.

Εκθέσεις ζωγραφικής της Έφης Ψωΐνου και του Γιώργου Μαγγίρα, και έκθεση φωτογραφίας του Γιώργου Διαμαντίδη.