Translate

Παρασκευή 7 Ιουλίου 2017

Νυχτερινές Συναντήσεις /// ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 7 ΙΟΥΛΙΟΥ 2017 (10-12 μ.μ.) /// Παρουσίαση-επιμέλεια: Ολύνα Ξενοπούλου


Νυχτερινές Συναντήσεις
Παρουσίαση-επιμέλεια: Ολύνα Ξενοπούλου

Την Παρασκευή 7 Iουλίου 2017 στις 10 το βράδυ και μέχρι τα μεσάνυχτα στην εκπομπή «Νυχτερινές Συναντήσεις» #nyhterinessynantiseis #ertproto στο Πρώτο Πρόγραμμα, οι ακροατές θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν με ένα εκτενές αφιέρωμα στα 60 χρόνια Φεστιβάλ Φιλίππων. Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του κ. Θοδωρής Γκόνης,μας το επανασυστήνει, προσκαλώντας μας στο εμβληματικό Aρχαίο Θέατρο των Φιλίππων, μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς της Unesco. 27 εκδηλώσεις σε Φιλίππους και Καβάλα από τις 8 Ιουλίου έως τις 27 Αυγούστου 2017. 

 
Η συγγραφέας και θεατρολόγος κ. Ασημίνα Ξηρογιάννη, καλεσμένη στο στούντιο, συνομιλεί με την Ολύνα Ξενοπούλου με αφορμή το τελευταίο της βιβλίο «Το Θέατρο στην Ποίηση», για την πολύ ενδιαφέρουσα προσωπική της ανθολόγηση ποιημάτων, το πρώτο εκδοθέν, αυτοτελές υποσύνολο μιας ογκώδους, ευρύτερης ανθολογίας που αγκαλιάζει την ευρωπαϊκή ποίηση, και εστιάζει σε σύγχρονούς μας εν ζωή ποιητές, ξεκινώντας από τη γενιά του Νάνου Βαλαωρίτη και φτάνοντας ως τους νεαρούς δημιουργούς του 21ού αιώνα.
Με σπουδές στην κλασσική Φιλολογία και Θεατρολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, δασκάλα Θεατρικής Αγωγής στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση και εμψυχώτρια θεατρικού παιχνιδιού,

Ο κ. Γιάννης Αγρανιώτης καλλιτεχνικός διυθυντής του 7ου Φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου Σαρωνικού (1-9 Αυγούστου 2017) και συνιδρυτής του μας το παρουσιάζει και μιλάει για τα σχέδια και το μέλλον του.Το φεστιβάλ, έχει εξελιχθεί πλέον σε πολιτιστικό θεσμό διεθνούς εμβέλειας και επιστρέφει για έβδομη χρονιά, προσφέροντας ένα συναρπαστικό μουσικό καλοκαίρι με συναυλίες στον Γαλατά, στις Σπέτσες, στην Ύδρα, στον Πόρο, στα Κύθηρα και για πρώτη φορά στο Θέατρο Καμένης Χώρας Μεθάνων. 


Προτάσεις από το ημερολόγιο της εκπομπής για δράσεις και εκδηλώσεις.
Μείνετε συντονισμένοι στο Πρώτο πρόγραμμα 105,8 και 91,6.